Elektrisch

BMW leert klanten elektrisch rijden

Steeds meer mensen schakelen over op een elektrische auto, die vaak veel krachtiger is en gesofisticeerdere instellingen heeft dan hun vroeger voertuig. Daarom leert BMW zijn klanten elektrisch rijden tijdens de eDrive Experience.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 10 mei 2023 | Leestijd: 3 min

Tegen 2035 zal je in de Europese Unie nog enkel volledig elektrische auto’s kunnen kopen. En wie nu een bedrijfswagen heeft, wordt meestal al verzocht om te kiezen voor een elektrisch model omwille van de fiscale voordelen die daaraan verbonden zijn. Dat is positief voor de energietransitie van onze maatschappij, maar tegelijk vereist dit nieuw wagentype ook nieuwe aandachtspunten achter het stuur.

Zo zijn vele elektrische wagens zeer krachtig en koppelrijk, zodat ze in handen van een onervaren bestuurder vrij gevaarlijk kunnen zijn. Dat blijkt onder meer uit recente studies van verzekeringsmaatschappijen, waaronder Axa, waaruit blijkt dat EV’s de helft meer betrokken raken in ongevallen.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW-Slipcursus

Specifieke rijopleiding

Daarom is het aangewezen dat nieuwe bestuurders van een elektrische wagen een bijkomende opleiding krijgen om hun voertuig optimaal en veilig te gebruiken. Die mening deelt BMW met de start van een nieuwe rijopleiding die specifiek gericht is op EV’s: de BMW eDrive Experience.

Het basispakket neemt een halve dag in beslag en kost 140 euro. Deze opleiding gebeurt met de nieuwste elektrische modellen van BMW en wordt gegeven bij Rijschool Mercator in Rotselaar die over een groot afgesloten oefenterrein beschikt.

De cursisten krijgen eerst een theoretische uitleg over de werking van een elektrische aandrijving en alle aanwezige hulp- en controlesystemen en hoe ze die zo efficiënt mogelijk gebruiken om naargelang de omstandigheden de nadruk te leggen op prestaties of zuinigheid en rijbereik.

BMW-Slipcursus

Vervolgens wordt dit in de praktijk gebracht tijdens een rit in de omgeving en wordt ook de rijvaardigheid van de deelnemers bijgeschaafd op het oefenterrein waar glibberige omstandigheden kunnen worden nagebootst.

Zo leert men een efficiënte noodstop en uitwijkmanoeuvres uit te voeren en een slippend voertuig weer onder controle te krijgen. Allemaal vaardigheden die van de EV-rijder een betere bestuurder zullen maken. Kortom, een aanrader deze BMW eDrive Experience. Meer info vind je op www.bmw.be.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon