Elektrisch

Deze ‘kleine’ Aston DB5 van James Bond kost 100.000 euro

Terwijl Daniel Craig voor de laatste keer het pak van 007 aantrekt, presenteert Aston Martin een bijzondere DB5: een replica op schaal 1/3 van het originele model, met een elektrische aandrijving en geschikt voor… kinderen!

Geschreven door David Leclercq | 07/10/2021

Terwijl de nieuwste James Bond film “No Time To Die” na anderhalf jaar vertraging in de zalen verschijnt vanwege het coronavirus, presenteert Aston Martin een replica van het model dat ook al werd bestuurd door de allereerste geheimagent, Sean Connery, de DB5. Dit is een juniormodel gereproduceerd op schaal 1/3 van het originele model, voorzien van een prijskaartje van 90.000 pond, of ongeveer 100.000 euro.

3D-constructie en cabrio

Dit voertuig werd gerealiseerd door middel van 3D-printing. Deze replica valt op door zijn waarheidsgetrouwheid, met onder andere hetzelfde instrumentarium als het originele model. Toch zijn er, gezien de elektrische aandrijving, verschillende tellers aangepast. Zo zijn de temperatuur- en oliemeters vervangen door aanduidingen voor de accuspanning en de motortemperatuur.

Advertentie

Mini Aston Martin DB5 james bond

Een andere specifieke eigenschap: om te kunnen worden bestuurd door een volwassene vergezeld door een kind, werd deze DB5 op schaal een cabriolet. Technisch gezien zijn er verschillende rijmodi beschikbaar voor een bereik van 80 km. En net als bij Tesla zijn er verschillende “easter eggs” voorzien rond het verhaal van de beroemdste geheimagent ter wereld. De elektromotor ontwikkelt 22 pk (16 kW), genoeg om een respectabele snelheid te bereiken, ook al werd die niet bekendgemaakt.

Interne ontwikkeling

James Bond mini db5

Deze replica werd bedacht door Chris Corbould, de directeur van de speciale effecten van de saga, die sinds de jaren 80 aan maar liefst 15 films heeft meegewerkt. Een belangrijk detail: deze DB5 is niet gehomologeerd voor de openbare weg. Maar nog steeds zullen er 125 exemplaren van worden geproduceerd en worden de eigenaars automatisch lid van de Aston Martin Club. Zij zullen dus, net als andere klanten, kunnen deelnemen aan verschillende exclusieve evenementen, ook op circuit.

Deze DB5 op schaal is niet de allereerste replica geproduceerd door Aston Martin. Eerder werd al van een ander model 1059 exemplaren vervaardigd.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook