Elektrisch

Deze Mini heeft brute Tesla-kracht

In het VK heeft een specialist een Mini uit 1967 gerestaureerd en de 850 cc-motor vervangen door een elektrisch exemplaar dat veel moderner en krachtiger is.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 04/09/2022 | Leestijd: 2 min

De originele Mini, het geesteskind van de Britse ingenieur Alec Issigonis, werd geïntroduceerd in 1959. Aanvankelijk was het model leverbaar met slechts één motor, namelijk een 850 cc grote viercilinder met een bescheiden vermogen van 34 pk. Dankzij zijn beperkte gewicht (amper 610 kg) had dit bakje echter een zeer levendig karakter en de vergelijking met een go-kart werd snel gemaakt. Dit sportieve potentieel inspireerde tuner John Cooper, die al snel supercharged versies van de Mini ontwikkelde – auto’s met gemakkelijk het dubbele van het basisvermogen!

Sindsdien wordt het bekendste Engelse autootje regelmatig geprepareerd, soms met onvoorstelbare resultaten. Een mooi voorbeeld is deze creatie van Electric Classic Cars.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla-kracht

Mini Tesla

De blauwe vierwieler kreeg een 300 pk sterke Tesla-aandrijving, gekoppeld aan een batterij van slechts 33 kWh om het gewicht laag te houden. Concreet werd de Mini er slechts 40 kg zwaarder op, terwijl de vermogen-gewichtsverhouding maar liefst 430 pk/ton bedraagt. Dat zijn autonomie tot 240 km beperkt blijft, moet men er maar bijnemen.

Pocket rocket

Tesla Mini

De jongens van Youtube-kanaal Petrol Ped kregen en grepen een tijdje terug de kans om deze elektrische Mini op circuit te testen. In de onderstaande video zie je overduidelijk dat de sensaties indrukwekkend zijn. Tijdens het optrekken, worden inzittenden tegen hun zetel gedrukt en de koppelreacties zijn niet te onderschatten…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie