Elektrisch

“Elektrisch model apart parkeren wegens brandgevaar”

Wegens een brandrisico van de batterij raadt General Motors aan om de elektrische Chevrolet Bolt minstens 15 meter van andere auto’s te parkeren in een garage. Ook de verwante Opel Ampera-E die in Europa op de markt is, was al het voorwerp van een terugroepactie.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 21 sep. 2021 | Leestijd: 3 min

Het accuprobleem van de Chevrolet Bolt en zijn Europese neef Opel Ampera-E is blijkbaar meer dan een kinderziekte die verholpen moet worden.

Enkele spontane batterijbranden van de Amerikaanse versie leidden al eerder tot een massale terugroepactie om de accu’s te vervangen door een nieuw exemplaar van een recentere generatie waarmee het probleem zou moeten opgelost zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Tiental accubranden bekend

Blijkbaar heeft de Amerikaanse constructeur er toch nog geen volledig vertrouwen in, want uit berichten in de lokale media blijkt dat General Motors nu de eigenaars van de Chevrolet Bolt adviseert om hun EV minimaal 15 meter van andere auto’s te parkeren in een garage, en bij voorkeur op de hoogste verdieping van een ondergrondse parkeergarages omwille van het mogelijke brandgevaar.

Chevrolet Bolt Batteries

Met deze veiligheidsafstand hoopt de constructeur de verdere verspreiding van een eventuele brand te beperken, en door dichter bij de uitgang te parkeren moet de brandweer ook makkelijker bij het brandende voertuig raken.

Er zijn in de Verenigde Staten een tiental gevallen bekend van een accubrand in de Chevrolet Bolt, maar in Europa werden vooralsnog geen problemen gemeld met de Opel Ampera-E (foto boven). Toch maakt men zich ook hier zorgen over de bijkomende brandrisico’s die elektrische wagens in parkeergarages kunnen opleveren.

Er gingen zelfs al stemmen op om EV’s de toegang te verbieden. Intussen werkt de brandweer ook bij ons aan specifieke protocols om branden met elektrische wagens in parkeergarages snel en efficiënt te kunnen blussen.

Video: Scott Virgin / YouTube

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon