Elektrisch

Elektrische Dodge: ‘eMuscle’ met 800 km autonomie

Een kleine maand geleden wisten we je te vertellen dat Dodge aan een elektrische auto aan het werken was die nieuwe standaarden moet zetten op het gebied van acceleratie. Hét streefdoel is een EV die sneller kan sprinten dan de krachtigste Tesla en die simpelweg de snelst optrekkende auto op de markt wordt.

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/07/2021

Dat zo’n elektrische Dodge er effectief komt, werd nu bevestigd in een video die het merk op Youtube en Twitter heeft gezwierd. “Performance made us do it”, luidt het bericht, wat zoveel wil zeggen als “We doen het omwille van de prestaties”.

In de video is onder andere een concept car te zien (voorlopig volledig in rook gehuld) die het begin van de elektrische revolutie van Dodge moet inluiden. Natuurlijk zijn prestaties niet de enige reden waarom de Amerikaanse fabrikant EV’s wil produceren (zulke voertuigen kunnen onmiddellijk al hun beschikbare koppel aanspreken, wat ideaal is voor sprintsessies vanuit stilstand en dus ook voor de befaamde “quarter mile“, nvdr), want de alsmaar strengere milieunormen zullen sneller dan voorzien een einde maken aan de productie van nieuwe auto’s op benzine of diesel. Naast een heleboel landen in Europa, heeft zelfs Canada onlangs bekend gemaakt de verkoop van traditionele modellen op een relatief korte termijn te verbieden.

Advertentie

Wanneer?

De eerste elektrische Dodge zou in 2024 en onder de noemer ‘eMuscle‘ op de markt verschijnen, wat vanzelfsprekend een knipoog naar de term ‘muscle car‘ is. Dodge wordt trouwens niet de enige constructeur van moederbedrijf Stellantis, want ook RAM en Jeep zijn van plan om modellen op stroom te produceren. Of de elektrische Dodge een afgeleide wordt van de Charger of de Challenger, weten we niet maar het is zeker niet ondenkbaar dat de naam van één van deze modellen gebruikt zal worden om de lancering kracht bij te zetten, net zoals Ford dat met de Mustang Mach-E heeft gedaan. Die strategie werkt, zo is uit de meest recente verkoopcijfers gebleken.

Snel, maar ook een grote autonomie?

Het enige dat voorlopig bekend werd gemaakt, is dat de elektrische Dodge op het STLA-platform zal rusten (van Stellantis). Er wordt tot 500 mijl autonomie belooft, wat neerkomt op bijna 805 kilometer.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook