Elektrisch

Elektrische Lada Niva kost 10.000 euro

Update: de elektrische ombouw van de Lada Niva blijkt niet zo goedkoop als aanvankelijk meegedeeld. In plaats van 2.800 euro moet je er 13.950 euro (!) voor betalen, de donorauto en de installatiekost niet meegerekend (maar wel een installatievideo). Heb je nog geen Niva om te laten ombouwen, weet dan dat het geheel je ongeveer 31.000 euro armer maakt. Weet eveneens dat de auto in Duitsland moet worden opgehaald. Deze info werd ons toegestuurd door Willibald Schmid van Elantrie, met onze oprechte dank aan Gocar-lezer Jonathan Matuszczak.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 23/10/2021 | Leestijd: 3 min

De originele tekst:

De Lada Niva, een waar icoon in het 4×4-segment, heeft nu ook een 100% elektrische versie die op zijn beurt tegen een schappelijke prijs wordt aangeboden.

Advertentie – lees hieronder verder

De wereld verandert snel en de elektrische auto komt eraan, maar de Lada Niva blijft bestaan. In dit segment is dit voertuig inderdaad een referentie, net als een Suzuki Samurai, een Toyota Land Cruiser of een Nissan Patrol. Het enthousiasme voor de Niva verzwakte zeker niet, ondanks zijn 44-jarige carrière (hij werd in 1977 gelanceerd).

Maar intussen moet ook de Niva voldoen aan de strengere emissiebeperkingen en dit is de reden waarom het Duitse bedrijf Elantrie, dat deel uitmaakt van Schmid GmbH, vandaag een geëlektrificeerde versie van deze Lada lanceert. Als we de verantwoordelijken mogen geloven, is de transformatie vrij eenvoudig te realiseren, en is er zeker geen reden tot paniek bij de liefhebbers van dit model, want de Niva blijft een 4×4 met intacte offroadmogelijkheden.

2.800 euro voor de transformatie

Het goede nieuws is dat de ombouw tegen een scherpe prijs gebeurt: slechts 2.800 euro. Dus in dit geval is een retrofit betaalbaarder en blijft de prijs van deze Niva aan de stekker beperkt tot 10.450 euro, aangezien deze wagen voor 632.000 roebel (ca. 7.650 euro) wordt verkocht in Rusland. De Dacia Spring krijgt dus concurrentie!

Un Lada Niva électrique pour 10.000 €

Esthetisch verandert er niets aan deze Niva en het is dan ook vooral onder de motorkap dat de verschillen te bespeuren zijn. De elektromotor produceert 87 pk, wat 5 pk meer is dan de versie met verbrandingsmotor. In plaats van de brandstoftank zit er een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 30 kWh. Dit is een gemiddelde capaciteit, maar die heeft het voordeel dat zowel de prijs of het gewicht binnen de perken blijven.

Un Lada Niva électrique pour 10.000 €

Volgens Elantrie zou het rijbereik schommelen tussen de 130 en 300 km, afhankelijk van het gebruik, zoals steeds het geval is bij een elektrische auto. En Elantrie heeft natuurlijk aan alles gedacht, want het elektrische systeem van de Niva EV is omkeerbaar, wat impliceert dat de batterij ook kan worden gebruikt om externe apparaten van stroom te voorzien. Neen, de Niva is nog lang niet dood en heeft duidelijk een mooie toekomst voor zich.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie