Elektrisch

Nieuwe snellaadstations voor elektrische auto’s in Vlaanderen

Vlaanderen is twee snellaadstations rijker. De nieuwe snelladers bevinden zich aan beide kanten van de E19 op de snelwegparkings van Peutie, gelegen tussen Brussel en Antwerpen. Verantwoordelijk voor de plaatsing is Fastned, die hernieuwbare energie gebruikt.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 8 jul. 2021 | Leestijd: 2 min

De plaatsing van de nieuwe snelladers wordt op gejuich onthaald door minister van Mobiliteit Lydia Peeters. “We stimuleren de vergroening van het wagenpark en geven vertrouwen aan de bestuurders van elektrische auto’s”, aldus de Open Vld’ster.

De snelladers langs de E19 stellen EV-gebruikers in staat om de autonomie van hun elektrische auto op een kwartier tijd met 300 kilometer te verhogen. De kostprijs daarvan bedraagt 59 cent per kilowattuur voor zij die geen abonnement hebben en 35 cent per kilowattuur voor wie wel een abonnement heeft.

Advertentie – lees hieronder verder

Over Fastned

Fastned, een Nederlandse firma die al zo’n snellaadstation naast de luchthaven van Oostende heeft geïnstalleerd, is een grote speler op het gebied van laadpalen en heeft volgens HLN al 145 snellaadstations voorzien in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland en Zwisterland. Binnenkort is ook Frankrijk aan de rol.

Foto Fastned ter illustratie

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon