Elektrisch

Professionals willen liefst elektrisch rijden

Uit een recente enquête blijkt dat 73% van de bestuurders die professioneel actief zijn op zijn minst deels elektrisch willen rijden. Nog slechts een minderheid blijft verknocht aan een benzine- of dieselversie. Is de transitie finaal ingezet?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 19 okt. 2021 | Leestijd: 4 min

De enquête van Autonieuws.be op Linkedin maakt duidelijk dat de meeste bestuurders klaar zijn om over te schakelen op elektrisch rijden. Dat is goed nieuws in het kader van de energietransitie en een aanduiding dat de meeste mensen niet zo afkerig zijn van de elektrische auto als vaak wordt beweerd.

Aangezien de enquête op Linkedin stond, gaat het dus voornamelijk over professioneel actieve bestuurders, die over een bedrijfswagen of een privéwagen kunnen beschikken. Aan deze poll namen 2.198 personen deel die de vraag beantwoordden: Als je nu van auto zou moeten veranderen, kies je dan een elektrische auto, een plug-in of toch nog even een (hybride) benzine of diesel?  Voor het antwoord was er keuze tussen “Ik ga voor 100% elektrisch”, “Plug-in is mijn keuze”, “Voor mij nog eens een diesel” en “Benzine will do the job”.

Advertentie – lees hieronder verder

Linkedin Sondage

Uit de resultaten blijkt dat 46% van de respondenten resoluut kiest voor een volledig elektrisch wagen en dat 27% van hen opteert voor een plug-in hybride model. Samen zijn ze dus goed voor drievierden met een duidelijke voorkeur voor geëlektrificeerd rijden. Tegelijk leren de resultaten ons dat nog slechts 27% van de respondenten voor hun volgende auto een diesel- of benzineversie zou kiezen.

Bedrijfswagen is motor van transitie

VW ID

Hoewel dit slechts om een kleinschalig onderzoek gaat, is het toch zeer interessant en waardevol omdat het aangeeft hoe de Belgische bestuurder die professioneel actief is echt denkt over zijn huidige en toekomstige mobiliteit en dat deze resultaten wellicht de trend aangeven van ons wagenpark in de volgende jaren.

Autonieuws.be merkt ook op dat bedrijfswagens een perfecte manier zijn om het wagenpark versneld te vergroenen, aangezien uit deze enquête blijkt dat de bestuurders ervan het elektrificatie-idee zeer genegen zijn. Toch is er nog heel wat werk aan de winkel, want uit de cijfers van Statbel blijkt dat momenteel nog slechts 4,4% van het Belgische wagenpark van een goede 5,8 miljoen personenwagens geëlektrificeerd is. Wel gaat het aantal verkochte elektrische en plug-in hybride auto’s sterk de hoogte in, want tegenover een jaar geleden nam het aantal orders met bijna 70% toe.

Toch zal het nog een hele tijd duren vooraleer elke Belg elektrisch rijdt. Tesla-baas Elon Musk verklaarde onlangs nog dat “het zelfs in het beste scenario nog minstens 30 tot 40 jaar zal duren vooraleer alle wagens met verbrandingsmotoren wereldwijd door elektrische voertuigen vervangen zullen zijn”.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie