Hybride Porsche

De hybride oplossingen van Porsche: Topprestaties en optimale efficiëntie

Bij Porsche kennen we een ruim aanbod hybride oplossingen. Deze technologie heeft al ettelijke jaren zijn deugdelijkheid in de autosport bewezen (en behaalde daar tal van successen), en is ook beschikbaar is op de Cayenne en de Panamera.

Frédéric De Backer | Gepubliceerd op 4 dec. 2017 | Leestijd: 3 min

Bij Porsche staat de term «hybride» niet alleen synoniem voor duurzaamheid maar ook voor prestaties. Het Duitse merk heeft een lange traditie op vlak van hybride voertuigen. De eerste was de Lohner-Porsche die in 1900 door Ferdinand Porsche zelf werd ontworpen.

Drie overwinningen in Le Mans

Advertentie – lees hieronder verder

Recent kwam deze ontwikkeling vooral via de afdeling Motorsports in een stroomversnelling, met zeer overtuigende resultaten tot gevolg aangezien de 919 Hybrid zegevierde in de laatste drie edities van de befaamde 24 van Le Mans.

Porsche heeft besloten zich in de autosport te heroriënteren omwille van zijn strategie 2025. Daarmee zal de constructeur voertuigen ontwikkelen die zowel 100 % GT als 100 % elektrisch zijn, zoals de Mission E, het eerste model met vier zitplaatsen uit de merkgeschiedenis dat volledig door een batterij wordt gevoed.

De Mission E beantwoordt een duidelijke marktvraag en zal perfect voldoen aan de toekomstige wetgeving. Hij zal ook genieten van de ervaring die werd opgedaan in het wereldkampioenschap voor elektrische Formule 1 wagens, de Formula E.

Objectief Formula E

Michel Steiner, lid van het directiecomité voor onderzoek en ontwikkeling bij Porsche AG, verduidelijkt: «Deelnemen in de Formula E en overwinningen behalen in deze klasse zijn logische etappes voor onze Mission E. De grotere vrijheid die werd toegestaan voor interne technologische ontwikkelingen maakt de Formula E aantrekkelijk. Porsche werkt aan alternatieve en innovatieve aandrijfconcepten.»

Cayenne S E-Hybrid en Panamera 4 E-Hybrid

Alle knowhow die Porsche vergaarde op vlak van hybride technologie is vandaag terug te vinden in zowel de Cayenne S E-Hybrid als de Panamera 4 E-Hybrid. De Cayenne S E-Hybrid is de eerste oplaadbare hybride ter wereld in het premium SUV segment. Daarnaast is de Panamera 4 E-Hybrid verkrijgbaar in tal van varianten zoals berline en Sport Turismo.

De Panamera 4 E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid benadrukken het grote belang van de elektromobiliteit voor Porsche. Maak voor 31 december 2017 een afspraak in een officieel Porsche Centre om alles te weten te komen over hun prestaties, hun comfort, hun efficiëntie en hun fiscale voordelen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon