Wat zegt de wet?

Gekwetst bij een ongeval: Mag je een eenpersoonskamer vragen?

Als je gewond raakt bij een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, denk je er misschien aan om een eenpersoonskamer te vragen in het ziekenhuis. Kan je die kosten verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke? Een vonnis van de rechtbank te Antwerpen verduidelijkt wat je rechten zijn.

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be) | Gepubliceerd op 22 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Wat was er gebeurd?

Een automobilist raakte gekwetst bij een verkeersongeval. Hij werd opgenomen in een eenpersoonskamer. De verzekeraar van de aansprakelijke betwistte het supplement dat voor de eenpersoonskamer werd gevraagd verschuldigd te zijn. De rechtbank moest hier uiteindelijk een oordeel over vellen.

Wat besliste de rechter?

De rechtbank gaf de verzekeraar gelijk. Volgens de rechter is de medische behandeling in een meerpersoonskamer dezelfde als die in een eenpersoonskamer. De extra kost van de eenpersoonskamer kan dan ook in beginsel niet ten laste gelegd worden van de verzekeraar van de aansprakelijke.

Advertentie – lees hieronder verder

Een uitzondering op die regel bestaat volgens de rechtbank als het verblijf in een eenpersoonskamer nodig is door de aard van het letsel of van de behandelingen.

Wat te onthouden?

Als je als slachtoffer van een ongeval wordt opgenomen in het ziekenhuis, kan je het supplement van een eenpersoonskamer meestal niet verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke, tenzij er een noodzaak is. Heb je een hospitalisatieverzekering dan kan je de kosten daar wel eventueel door laten dragen.

Rechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, 18 mei 2015, VAV, 2016, 54

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon