Mobiliteit

Google Maps toont nu ook zuinigste route

Navigatiesystemen laten al toe de kortste of snelste route kiezen. Maar nu biedt Google Maps ook de mogelijkheid om voor de zuinigste route te opteren, wat met de huidige hoge brandstofprijzen bijzonder interessant wordt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 21 okt. 2021 | Leestijd: 2 min

De verschillende navigatiediensten bieden heel wat keuze voor de routes die de gebruiker wil volgen: het snelste of kortste traject, via de snelweg, met of zonder tol, enzovoort. Volgens de techwebsite ‘The Next Web’ voegt het bekende Google Maps daar weldra nog een extra functie aan toe: de zuinigste route.

In deze tijden van hoge brandstofprijzen en ecologisch bewustzijn zou die functie wel eens zeer populair kunnen worden. Deze zuinigste route van Google Maps houdt daarbij rekening met nieuwe en bijkomende elementen zoals de verkeersdrukte en het reliëf onderweg.

Advertentie – lees hieronder verder

Door dit traject te kiezen zou de bestuurder dus het minst moeten verbruiken en uitstoten met zijn wagen. Het dashboard laat ook toe te zien welke brandstofbesparing er gerealiseerd wordt door voor de zuinigste route te kiezen.

Volgend jaar in Europa

Google Maps

Dat is toch mooi meegenomen met de hedendaagse hoge brandstofprijzen en het draagt ook bij om schoner te rijden. Google biedt deze optie nu al aan in de Verenigde Staten en vanaf volgend jaar kunnen ook de Europese bestuurders er gebruik van maken.

Enkel automerken maken nu al standaard gebruik van Google Maps voor de navigatie in hun modellen, zoals Volvo en Polestar die beroep doen op Android Automotive als besturingssysteem, maar weldra volgen er nog andere constructeurs.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie