5 automodellen die het verleden “misbruiken”

Er werd al over geklaagd bij filmmakers en muzikanten, en nu wordt ook bepaalde autofabrikanten verwijt dat ze niets nieuws meer kunnen bedenken, met name wat de keuze van modelnamen betreft. Dit zijn de 5 meest frappante voorbeelden van het moment.

5 automodellen die het verleden “misbruiken”

1. Ford Mustang Mach-E

Hét voorbeeld bij uitstek. Wie Ford Mustang zegt, denkt aan een bulderende muscle car met als het even kan een dikke V8 onder de motorkap, en voor alle duidelijkheid níet aan een geruisloze SUV met een stekker. Foei, Ford!

2. Ford Puma

Alweer een Ford! In de jaren ’90 was de Puma nog een piepkleine coupé die erg in trek was bij het jonge volkje, vandaag spreken we – ook alweer – over een SUV.

3. DS

De DS van weleer was echte kunst-op-wielen. Tegenwoordig probeert DS hetzelfde te produceren zonder de familienaam Citroën erbij, maar hoewel de DS3 en DS7 Crossback niet lelijk zijn, kan je ze moeilijk in hetzelfde vakje stoppen als de sjieke slee van toen.

4. Mitsubishi Eclipse

De autominnende bevolking denkt spontaan aan de eerste twee Fast & Furious-films als de naam Eclipse verschijnt. Dat was ooit een coupé of een cabrio. En nu? Een SUV...

5. Mazda MX-30

Akkoord, Mazda heeft het getal aangepast, maar toch blijft het jammer dat het merk zijn eerste elektrische SUV de naam MX-30 heeft gegeven. Van dat model is de Belgische prijs trouwens al bekend. Ons probleem? Het is niet omdat de MX-5 zo populair is en de twee andere MX’en al lang vergeten zijn (MX-3 en MX-6), dat dit geen klein beetje misbruik genoemd mag worden.