Nieuwe modellen

Ford Mustang Mach-E: Zijn er meer op komst?

Geschreven door Joris Bosseloo | 19/11/2019

Ford heeft zopas een bom doen ontploffen door een 100% elekrische Mustang op de markt te gooien. Die Mach-E is geen coupé of cabrio, maar een SUV godbetert. En daar zou het niet bij blijven, als we sommige bronnen moeten geloven…

“De naam mag wijdverspreider”, verklapte Europees hoofddesigner Murat Gueler aan Autocar. Het immense succes van de moderne Mustang in Europa heeft Ford duidelijk tot nadenken gezet en het beroemde embleem zou in de nabije toekomst weleens op meer dan alleen de huidige coupé/cabrio op benzine en de nieuwbakken elektrische cross-over kunnen prijken. Hij wil dit niet bevestigen, al is bekend dat de Mustang Mach-E de eerste vrucht vormt van een fors investeringsplan van Ford (11,5 miljard dollar!) om in de komende jaren verschillende elektrische modellen te produceren. Let er ook op dat er nergens een Ford-logo te bespeuren valt… Een manier om de V8 langzaam maar zeker uit het aanbod duwen?

Mach-E

Over de Mustang Mach-E

Heiligschennis voor de ene, een slimme zet voor de andere. Zeker is alvast dat Ford sowieso reclame krijgt voor deze pony-op-stroom die meer lagen van de bevolking warm moet maken voor het “merk” Mustang. De Mach-E zal verkrijgbaar zijn (ook in Europa, voor alle duidelijkheid) met achter- of vierwielaandrijving (75,7 kwh en 98,9 kwh) en geraakt volgens de constructeur max. 600 km ver zonder bij te laden. Aan vermogen en koppel ontbreekt het hem niet, met respectievelijk 465 pk en 830 Nm in de aanslag. Da’s voldoende om in 5 seconden (met AWD) aan 100 km/u te zitten.

Mustang

En de prijs?

Europese prijzen van de Mustang Mach-E zijn nog niet bekend. Ford Europa wil “minder dan 50.000 euro”. Wij ook.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Vind vandaag nog uw auto

Ford Mustang nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Ford Mustang Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Ford Mustang met opties en standaarduitrusting

C-MAX

Ford

C-MAX

Vanaf € 22.400

ECOSPORT

Ford

ECOSPORT

Vanaf € 20.100

EDGE

Ford

EDGE

Vanaf € 52.800

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Ford Mustang

Onze partners