5 minder bekende weetjes over de Mustang Mach-E

Het eerste 100% elektrische voertuig van Ford, dat afgelopen maandag werd onthuld, is een SUV die Mustang Mach-E heet. Wist je de volgende feiten al over dit model?

5 minder bekende weetjes over de Mustang Mach-E

Hij kost 44.000 dollar

Da’s zijn basistarief in de VS, meer bepaald van de instapper met de 75,7 kWh-batterij. De bedoeling is dat hetzelfde model bij ons minder dan 50.000 euro kost, wat hem qua prijs interessanter maakt dan zijn concurrenten bij Jaguar (I-Pace) en Tesla (Model Y).

De eerste van velen

De Mustang Mach-E is de eerste van een lange lijst elektrische voertuigen die Ford binnen afzienbare tijd op de markt wil brengen. Er wordt gesproken van 14 geëlectrificeerde modellen (niet allemaal 100% elektrisch) die in 2020 zouden verschijnen.

Ford Mustang Mach-E: Zijn er meer op komst?

Hij opent vanzelf

De Mustang Mach-E is uitgerust met bepaalde snufjes om het leven van de bestuurder gemakkelijker te maken. Om de auto te ontgrendelen en te starten, heb je bijvoorbeeld geen sleutel meer nodig. Schakel gewoon de Bluetooth-functie op je smartphone in en je Mustang Mach-E detecteert je aanwezigheid. Is je smartphone niet geladen? Geen paniek, Ford heeft een persoonlijk codesysteem bedacht om hem via het touchscreen te bedienen.

Artificiële intelligentie

Het nieuwe multimediasysteem dat door de Mustang Mach-E werd ingehuldigd, beschikt over artificiële intelligentie. Concreet zal hij je gewoontes en voorkeuren onthouden om te kunnen anticiperen op je verzoeken, of om relevante suggesties te doen. Het systeem buigt zich ook over stemcommando’s om ze beter te begrijpen…

Knipoog naar de jaren ’70

In 1969 kwam Ford met de Mach 1 op de proppen, een model dat tot 1978 bekendstond als de “gemeenste” Mustang. Zo’n Mustang Mach 1 was krachtiger dan sommige van de meest prestigieuze Italiaanse sportwagens van die tijd.