Nieuwe modellen

5 niet te missen weetjes over de nieuwe BMW M3 en M4

BMW heeft zopas het doek gelicht van de nieuwste generaties van de M3 en M4. Over die sportievelingen valt heel wat te vertellen…

Geschreven door Joris Bosseloo | 23/09/2020

Twee vermogensversies

M3 engine

In de “normale” uitvoering zijn de M3 en M4 uitgerust met een 6-cilinder biturbo die 480 pk en 550 Nm koppel ontwikkelt. De Competition-versie tovert uit dezelfde hoed 510 pk en 650 Nm.

Advertentie

Meerdere koetswerkversies

M3 M4

De M3 zal verkrijgbaar zijn als vierdeurssedan en als break (Touring). Van de M4 zal een coupé en een cabriolet verschijnen, in afwachting van de Gran Coupé (een zogenaamde vierdeurscoupé).

Twee versnellingsbakken

M3 boite

De M3 en M4 worden verkocht met een handgeschakelde 6-bak, terwijl de Competition-versie alleen verkrijgbaar is met een Steptronic-automaat met 8 versnellingen.

Achter- of vierwielaandrijving

BMW M4 interior

De M3 en M4 blijven gelukkig beschikbaar als achterwielaandrijvers, al beschikken de Competition-versies over BMW’s vierwielaandrijving die xDrive heet en aanpasbaar is, zoals in de M5.

XXL-nieren

M3 grille

De meeste BMW-fans vinden ze spuuglelijk, maar opvallen doen ze natuurlijk des te meer. We hebben het natuurlijk over de gigantische ‘nieren’ waar de nieuwe M3 en M4 mee uitpakken, in navolging van de BMW 4 coupé…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook