Nieuwe modellen

BMW toont de BMW M2 die 370 pk naar de achteras stuurt!

BMW geeft eindelijk de specificaties vrij van de M2. De wagen krijgt een zescilinder in lijn, goed voor 370 pk en 500 Nm aan koppel. Hij spurt in 4,3 seconden naar 100 km/u en krijgt ook een burnout modus. Daarmee kan je makkelijk de achterbanden oproken!

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 14 okt. 2015 | Leestijd: 2 min

Liefhebbers van het genre wachten al maanden op deze BMW M2. Toegegeven, de M235i kon al heel wat mensen bekoren met een vermogen van 326 pk maar deze M2 die we vandaag te zien krijgen, gaat nog een stap verder. Met 370 pk krijgt die nog meer karakter.

Het koetswerk van dit exclusieve model herken je onmiddellijk aan de bodybuilding-look. Gelukkig staat het potentieel van de wagen op hetzelfde niveau als de looks. De zescilinder lijnmotor levert een forse 370 pk bij 7.000 opm en de motor is goed voor 465 Nm aan trekkracht en zelfs 500 Nm in overboost.

Advertentie – lees hieronder verder

De manueel geschakelde versie spurt in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u en met de gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling lukt deze oefening in 4,3 tellen. De topsnelheid wordt begrensd bij 250 km/u. In combinatie met het M Drivers Pack haalt de wagen een top van 270 km/u. Naast de Launch Control is er ook een “Smokey Burnout”-modus waarbij je de achterbanden kan oproken!

Gelooft u dat deze BMW M2 teruggaat naar de roots van de oude M3?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon