Nieuwe modellen

CTS-V : Cadillac met Corvette Z06-hart

Wie zei ook alweer dat Cadillac de Duitse sportberlines niet in verlegenheid kon brengen ? Wij in elk geval niet, want in januari zal de Amerikaanse constructeur op de motorshow van Detroit haar nieuwe CTS-V tonen ! Dit is krachtigste berline die ze ooit hebben gebouwd en hij zal de Duitse concurrentie het vuur aan de schenen leggen.

| Gepubliceerd op 31 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Qua design laat deze berline weinig aan de verbeelding over en de aerodynamische aanpassingen willen vooral functioneel zijn. Zo krijgt de wagen imposante bumpers, een motorkap met extra luchtinlaten en achteraan zit er een grote diffuser. Discreet is anders. Binnenin noteren we Recaro-sportmeubilair dat met leer en alcantara wordt bekleed en ook de boordinstrumenten zijn aangepast. Cadillac levert drie verschillende interieurkleuren.

Onder de motorkap lepelt de Amerikaanse constructeur een geblazen V8-motor uit de Corvette Z06. Dit 6,2 liter grote blok levert een slordige 640 pk en haalt een maximaal koppel van 855 Nm. Al dat vermogen gaat integraal naar de achteras via een achttrapsautomaat. Het hoeft geen betoog dat deze wagen uitzonderlijke prestaties neerzet. Deze CTS-V spurt in amper 3,7 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 322 km/u. Fun gegarandeerd !

Advertentie – lees hieronder verder

Om al dat vermogen ook op het asfalt te krijgen, kan de Cadillac rekenen op een sperdifferentieel, een gestuurde demping en een setje Brembo-remmen. Het koetswerk werd 25 % stijver dan de conventionele CTS-modellen en men monteert tenslotte Michelin Pilot Super Sport-banden.

Denkt u dat deze Cadillac CTS-V in staat is om de Duitse concurrentie het nakijken te geven ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon