Nieuwe modellen

Derde generatie Honda Jazz wordt ruimer en krijgt toptechnologie

Op de Honda-stand in Genève toont Honda een nieuw model dat inspeelt op mensen die op zoek zijn naar een bijzonder modulaire wagen. Ziehier, de derde generatie Honda Jazz.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 4 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

In vergelijking met de tweede generatie, zien we geen stijlbreuk op vlak van design. De wagen is slechts geëvolueerd. Hij is weldegelijk nieuw want hij is 9,5 cm langer dan zijn voorganger.

De wagen wil vooral praktisch zijn want de koffer van deze nieuweling slikt 354 liter en wanneer je de achterbank neerklapt, stijgt het laadvolume tot 884 liter. Binnen zijn segment biedt de wagen het grootste interieur en de constructeur monteert andermaal de “Magic Seats”. Zo kan je de zit van de achterbank tegen de rug plooien zodat je makkelijk hoge objecten kan vervoeren.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua veiligheid voorziet Honda (standaard of optioneel) het ADAS-systeem. Dit pakket omvat een adaptieve snelheidsregelaar, een waarschuwingssysteem voor een frontale aanrijding, een rijstrookassist en en verkeersbordherkenning.

Onder de motorkap van deze Jazz vinden we aanvankelijk een 1.3 liter grote i-VTEC-motor die 102 pk levert. Die wordt met een manuele zesversnellingsbak of met een semiautomatische CVT-transmissie geleverd.

Bent u bereid om een bestelbon voor deze nieuwe Jazz te tekenen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon