Nieuwe modellen

Meer high-tech voor Jaguar XJ

Op het Salon van Frankfurt verdient het vlaggenschip van Jaguar de aandacht, want de constructeur nam zijn XJ nog eens onder handen. Deze ingreep is eerder van technische dan esthetische aard en moet het merk toelaten een voortreffelijk alternatief te bieden voor de Mercedes S Klasse.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 17 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Dat betekent dat u al een kennersblik moet hebben om de nieuwe van de oude versie te onderscheiden, want de XJ 2016 kreeg slechts enkele discrete aanpassingen. Vooral de diode koplampen en de lichtstroken in dubbele J-vorm vallen op.

In het interieur voorziet Jaguar nu ook het InControl Touch Pro multimediasysteem, dat zeker de liefhebbers van de nieuwste snufjes zal kunnen bekoren. Hiermee worden de deur-tot-deur navigatie met smartphone link, met een optimale compatibiliteit voor Android en iOS, een wifi hotspot en een Meridian Digital hifi van 1.300 Watt met 26 luidsprekers geïntegreerd. En net als Audi geeft de constructeur de GPS-info ook weer tussen de tellers van de snelheidsmeter en de toerenteller.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van uitrusting biedt de XJ eveneens een adaptieve cruise control met fileassistentie, een verkeersindicatie bij achteruitrijden, een detectiesysteem voor naderende voertuigen of een 360° camera. Tenslotte is het belangrijkste nieuws onder de motorkap de update van de 3 liter-V6 turbodiesel waarvan het vermogen van 270 tot 300 pk en het koppel van 600 tot 700 Nm stijgen.

Wat vindt u van de wijzigingen die de Jaguar XJ onderging?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon