Nieuwe modellen

Mini JCW : 231 pk onder de motorkap!

De jongste generatie Mini Cooper S is met zijn 192 pk onvoldoende sportief. Mini belooft echter beterschap want de constructeur zal begin volgend jaar in Detroit haar nieuwe John Cooper Works (JCW) versie tonen! Deze versie zal fraaie chrono’s laten optekenen !

| Gepubliceerd op 17 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Wanneer we de eerste foto’s van dit kleine bommetje bekijken, zijn onze verwachtingen hoog gespannen. De aanpassingen aan het koetswerk springen meteen in het oog. Zo zien we een imposante spoiler achteraan en de wagen staan op 17 duim velgen. Om de krachtige motor ook voldoende te kunnen koelen werden de mistlampen vervangen door extra luchtinlaten.

Mini gebruikt de viercilindermotor van de Cooper S als basis en trekt het vermogen op met 39 pk. Ook de trekkracht van de JCW-versie wordt met 40 Nm bijgesteld. Het resultaat is een tweeliter motor die 231 pk levert en 320 Nm aan trekkracht. Vergeleken met de JCW-versie van de vorige generatie is de nieuweling 21 pk en 40 Nm krachtiger. Voor deze nieuwe versie belooft Mini mooie prestaties. De oefening van 0 tot 100 km/u lukt in 6,1 seconden en de versie met automatische versnellingsbak doet er 6,3 seconden over !

Advertentie – lees hieronder verder

Nog even meegeven dat deze JCW-versie aangapaste remmen krijgt van Brembo-origine en dat ook het onderstel werd herzien. Optioneel voorziet Mini bovendien een gestuurde demping waardoor bochten pikken nog leuker wordt !

Wat denkt u over deze nieuwe generatie John Cooper Works ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon