Nieuwe modellen

Nieuwe Toyota Prius : bijna een Lexus

De eerste glimp van de nieuwe generatie van de Toyota Prius werd gespot. Het laat toe te zien dat het design sterk geïnspireerd is op Lexus en dat de voorzijde verschilt naargelang het gaat om de gewone of de herlaadbare versie van deze hybride berline.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 10 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

De Toyota Prius heeft al een mooie historiek want we zijn inderdaad al toe aan de vierde generatie van deze Japanse hybride berline. Deze nieuwe generatie wordt niet voorgesteld voor het eind van 2015, maar toch werd al een eerste glimp opgevangen door het Taiwanese medium Autonet.

Op de tekeningen merken we twee verschillende voorpartijen. Blijkbaar wil Toyota een onderscheid maken tussen de Prius zonder stekker en de Prius Plug-In die men aan het stroomnet kan hangen om op te laden.

Advertentie – lees hieronder verder

De snuit van de klassieke versie zonder stekker lijkt geïnspireerd op de Mirai, het model op waterstof van het Japanse merk. De oplaadbare versie pakt dan weer uit met een zeer verschillende, eigenzinnige voorkant. De koplampen, de motorkap en ook de grille zijn dus specifiek voor deze variante.

De nieuwe generatie lijkt ook langer dan het huidige model en zou volgens de eerste geruchten minder dan 1.300 kg wegen. Ze zou worden aangedreven door 1,8 liter-benzinemotor met 105 pk gekoppeld aan een 90 pk sterke elektromotor, die samen een gecombineerd vermogen van 150 pk kunnen leveren. Ook het elektrische rijbereik zou fors toenemen.

En wat vindt u van de lijnen van de toekomstige Toyota Prius ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon