Nieuwe modellen

Q8: Audi’s antwoord op de X6 en de GLE Coupé

Audi lanceert met de Q8 een SUV coupé die het zal opnemen tegen de BMW X6 en de Mercedes GLE Coupé. Hij toont meteen ook de nieuwe vormtaal van de toekomstige SUV-modellen van het merk.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Dit nieuwe design merk je vooral ter hoogte van de neus. Het “Single Frame” radiatorrooster is nog prominenter aanwezig omwille van de brede chroomstrip die er rond zit. Verder merken we een gewelfde motorkap, markante koetswerkvormen, een iets kleiner glasoppervlak en de achterlichten zitten in een band gevat die deze Q8 een nog gespierder uiterlijk geeft. We willen niet zover gaan door – net als het persbericht – te stellen dat hij even elegant oogt als een luxueuze vijfdeurscoupé, maar de Q8 ziet er wel stijlvol uit.

Binnenin zien we het hoogtechnologische dashboard dat al eerder in de jongste A6- en A8-modellen te zien was. In de centrale console zitten twee aanraakschermen en pal voor de bestuurder worden de tellers geprojecteerd op een 12,3 inch groot scherm. De wagen meet 4,99 meter, waarvan 3 meter wielbasis, wat zorgt voor voldoende binnenruimte. De passagier krijgen voldoende plaats en ook de koffer is riant bemeten met een inhoud van 605 liter tot 1.755 liter (met neergeklapte achterbank).

Advertentie – lees hieronder verder

Bij de lancering in juli zal de Q8 worden aangeboden met een 3.0 l TDI dieselmotor van 286 pk. Het gamma zal snel worden aangevuld met een TDI van 231 pk en een V6 TFSI die 340 pk levert.

 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon