Toyota Avensis opgefrist in België

Met de komst van de nieuwe Ford Mondeo en de Volkswagen Passat, was het wachten op de reactie van Toyota! Met het Salon van Genève in aantocht komt dat moment erg dichtbij. Het merk gaf zopas al de eerste beelden vrij van de “ultieme remake” van de Avensis berline en break.

Concreet zorgde de constructeur juist voor een opfrisbeurt om er tegen te kunnen tot 2018, wanneer de opvolger klaarstaat. De look werd toevertrouwd aan de ED2 designstudio van Toyota die zich in Zuid-Frankrijk bevindt, terwijl de modellen onderhuids onder handen werden genomen door de ingenieurs van het Research en Development Center dat zich in ons land, in Zaventem, bevindt.

Deze modellen zijn meer Europees dan ooit tevoren, maar uiteraard blijft de Avensis de designcodes van het huidige gamma volgen. Zo tonen de eerste beelden een voorzijde die duidelijk geïnspireerd is op die van de recente versies van de Aygo en de Yaris. Volgens Toyota is het interieur nog comfortabeler en kreeg het ook een hoogwaardigere afwerking. Aan boord werd verder gezorgd voor de nodige uitrusting om een optimale connectiviteit te verzekeren.

Op technisch vlak laat de constructeur verstaan dat de Avensis zal beschikken over innoverende veiligheidssystemen en ook nieuwe motoren zal krijgen. Volgens Toyota gaan de prestaties er zo weer op vooruit, terwijl het verbruik bescheiden blijft. Nog even geduld…

Denk u dat deze update de Avensis toelaat weer met het succes aan te knopen?