Zeg hallo tegen de nieuwe Opel Insignia! (+FOTOSPECIAL)

|

Opel trekt officieel het doek van zijn nieuwe Insignia. Die is prachtig geïnspireerd op het Monza Concept, en valt langer en ruimer uit dan het huidige model, terwijl hij toch lichter werd.

Na de Astra, die dit jaar tot Auto van het Jaar werd gekroond, komt hier alweer een ander belangrijk model voor Opel op het toneel. De Insignia krijgt trouwens het achtervoegsel ‘Grand Sport’ om zijn verschillen en zijn coupéstijl te benadrukken. Hij werd 29 mm lager en 11 mm breder, terwijl de 92 mm langere wielbasis de zitruimte tegen goede komt en een koffervolume van 490 liter oplevert.

Eindelijk minder knopjes

Aan boord vinden we een cockpit terug met heel wat minder knopjes dan in het huidige model, waarbij vooral het grote scherm opvalt. Voorzien van de recentste technologie biedt de Insignia Grand Sport een head-up display en camera’s met 360°-zicht. Hij onderscheidt zich eveneens door een matrixverlichting met 32 LED-segmenten.

Het motoraanbod en de tarieven zijn nog niet bekend, maar tegen de voorstelling op het Salon van Genève zal zeker meer geweten zijn.