Nieuwe modellen

Abarth Fastback heeft exotisch tintje

Ook Abarth gaat aan de stekker met de 500e, maar tegelijk duiken er nog nieuwe modellen op met een klassieke verbrandingsmotor. Zo maakt de Abarth Fastback zijn debuut op de Zuid-Amerikaanse markt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 1 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

Het gamma van Abarth is altijd bescheiden geweest, met voornamelijk potente versies van de Fiat 500 onder het label 595 en 695. Intussen kwam daar ook een elektrische variant bij met de Abarth 500e. Daarmee moet de liefhebber het stellen, alhoewel hij natuurlijk even graag zou plaatsnemen in een model met een potente verbrandingsmotor.

Fastback-Abarth

Advertentie – lees hieronder verder

Made in Brasil

In principe is dat mogelijk, want wereldwijd is het aanbod nog steeds ruimer met de Abarth Pulse en nu ook de Abarth Fastback. Ook dit zijn varianten van bestaande Fiat-modellen: de Pulse SUV en de Fastback vijfdeurs. Ze kregen beide een badge met de bekende schorpioen en reageren ook iets giftiger aan het stuur. Net als de Abarth Pulse wordt ook de Abarth Fastback in Brazilië geproduceerd en is in de eerste plaats bestemd voor de Zuid-Amerikaanse markt. Een verscheping naar Europa is echter niet meteen gepland.

De Abarth Fastback wordt aangedreven door een 1,3 liter turbomotor met 180 pk en 270 Nm en spurt in 7,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Dit model kreeg de nodige badges en accenten en een strakkere ophanging en een directere stuurinrichting om zijn sportieve ambities te onderstrepen. In Brazilië kost de Abarth Fastback een goede 30.000 euro.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon