BMW 2-Reeks Active Tourer : Concurrent voor B-Klasse !

“Beter laat dan nooit”, moet men bij BMW gedacht hebben. De 2-Reeks Active Tourer is daarvan een schoolvoorbeeld. Deze eenvolumer is nog maar net op de markt en het is BMW’s antwoord op de B-Klasse van Mercedes-Benz. En om Mercedes echt het vuur aan de schenen te leggen, pakt BMW uit met heel wat troeven.

BMW 2-Reeks Active Tourer : Concurrent voor B-Klasse !

Het is meteen de eerste BMW met voorwielaandrijving en qua proporties heeft hij veel gemeen met de Mercedes B-Klasse. Ook op vlak van vormgeving zijn er opvallende gelijkenissen, hoewel de daklijn van de BMW duidelijk hoger ligt.

Binnenin is het een echte MPV. BMW koos voor een modulair interieur met een achterbank op verschuifbare rails. De bank kan je bovendien in afzonderlijke delen (40/20/40) neerklappen. Zo kan je het volume van de koffer aanpassen van 468 tot 1.510 liter. Je kan ook de stoel van de passagier voorin demonteren zodat je erg lange stukken bagage kan vervoeren. De maximale lengte van die voorwerpen bedraagt dan 2,4 meter. Ook de kofferklep wordt optioneel gemotoriseerd. Openen kan via de sleutel of via een voetbeweging onder de bumper.

BMW lepelt bij de introductie twee benzinemotoren en één diesel onder de kap. Op benzine is er de 218i, een 1.5 liter grote driecilinder van 136 pk. Er is ook de 225i viercilinder, goed voor 231 pk. De 218d met 2.0 diesel is 150 pk sterk.

Kan deze 2-Reeks Active Tourer volgens u de B-Klasse onttronen ?