Nieuwe modellen

OFFICIEEL: BMW 4 Coupé met gigantische nieren

De kogel is door de kerk. De gloednieuwe BMW 4 Reeks is er en draagt een langverwachte (?) gigantische grille in zijn neus…

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/06/2020

Zoals voorheen zal de 4 Reeks vorm geven aan de sportieve koetswerkvarianten van de 3 Reeks. De 3 is er als berline en break, de 4 komt als coupé, cabrio en uiteindelijk ook als een kruising tussen een coupé en een berline (volgens het BMW-marketingteam tenminste). In ieder geval is een 4 iets breder en lager dan een 3, en dus “sportiever”. Hij is ook bijna 13 cm langer dan de vorige 4 coupé en beschikt over een 4 cm langere wielbasis dan laatstgenoemde.

Een M4 staat uiteraard op het programma maar tot het zover is, geldt de M440i xDrive als topper van de reeks. Die vierwielaandrijver puurt 374 pk en 500 Nm uit een 3-liter zes-in-lijn en spurt in 4,5 tellen naar 100 km/u. Voor wie het zo snel niet hoeft: de instapversies op benzine en diesel produceren respectievelijk 184 en 190 pk. En op de benzinedrinkende 420i en 430i na, worden alle motoren van mildhybride 48-volttechnologie voorzien.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook