Nieuwe modellen

BMW 4 Reeks Cabrio kiest voor stof

BMW heeft zopas de cabrioversie van de nieuwe 4 Reeks onthuld. Opvallend: er werd voor een softtop gekozen, net zoals voor de 3 Reeks indertijd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/09/2020

De vorige 4 Reeks Cabrio was met een metalen klapdak uitgerust. Die verstoorde het lijnenspel én zorgde voor een pak meer gewicht, wat de CO2-uitstoot niet ten goede kwam. Vandaar dat BMW opnieuw voor een softtop heeft gekozen, zij het een hypermoderne.

BMW softtop

Het nieuwe klapdak bestaat uit met stof bedekte harde delen en zou 40% minder wegen dan het exemplaar dat de vorige 4 (ont)sierde. Nog interessanter is dat er meer koffervolume overblijft, 80 liter meer zelfs. In absolute cijfers spreken we van 300 liter met de kap open en 385 liter met de kap dicht. Uiteraard weegt een 4 Reeks cabrio nog steeds meer dan een gelijkaardige coupé vanwege de extra verstevigingen enzovoort.

Onder de motorkap

In eerste instantie zullen klanten de keuze krijgen tussen drie viercilinders, waarvan één diesel, en één zescilinder-in-lijn die 374 pk opwekt. Volgend jaar worden er twee zespitters bij het gamma gevoegd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook