Nieuwe modellen

BMW i4: tot 530 pk en 590 km autonomie

De BMW i4, de eerste 100% elektrische berline van het Duitse merk, is een feit en de specificaties mogen er gerust wezen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 18/03/2021 | Leestijd: 2 min

Zoals je op de foto’s (ook onder dit artikel) kan zien, lijkt de elektrische i4 als twee druppels op de 4 Reeks coupé maar dan met twee deuren extra. Noem dit wat het design betreft gerust de voorbode van de toekomstige 4 Gran Coupé. BMW voorzag zelfs de gigantische nieren van de huidige 4 Reeks, ook al hebben die bij de i4 geen enkele functie. “Om stilistische continuïteit te bieden”, is de uitleg.

Tot 590 km bereik

BMW monteert een 80 kWh-accu die je met een DC-snellader van max. 150 kW weer vol kan krijgen. De versie met de grootste autonomie zou op één batterijlading tot 590 km ver geraken, wat best impressionant is.

Advertentie – lees hieronder verder

Tot 530 pk

Er is sprake van een extra snelle versie (i4M?) die 530 pk ontwikkelt. Da’s minder krachtig dan de net geen 600 pk sterke Audi RS e-tron GT, maar toch meer dan gewoon potent. De acceleratietijd van 0 naar 100 km/u zou “ongeveer 4 seconden” in beslag nemen, al blijft de topsnelheid beperkt op 200 km/u.

En het interieur?

Daarvan werden de foto’s nog niet vrijgegeven, maar verwacht het nieuwe iDrive 8 infotainmentsysteem en een groot 14,9″ touchscreen naast het 12,3″ digitale instrumentarium.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie