Nieuwe modellen

BMW X7: De X5 in XXL

Audi en Merceds-Benz hebben met de Q7 en de GL weten te voldoen aan de verwachtingen van de uitgebreide Amerikaanse families. Met hun zeven zitplaatsen kunnen deze SUV's de concurrentie aangaan met de Amerikaanse modellen. BMW heeft echter in dit segment tot hiertoe nog niets in de pap te brokken gehad, maar daar komt verandering in. De X5 kan zelfs met een derde rij optionele stoelen niet tippen aan de aangeboden ruimte van zijn concurrenten. Om dit gat op te vullen, wil de constructeur tegen 2017-2018 een X7 op de markt brengen.

| Gepubliceerd op 30 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Deze SUV zou een soort van verlengde X5 moeten zijn. Hij zou dus minstens 5,10 m lang moeten zijn om het hoofd te kunnen bieden aan de Q7 en de GL. Binnenin kunnen we een waaier van hoogtechnologische gadgets verwachten, die al op de jongste creaties te vinden waren: een systeem met panoramisch zicht van 360 graden rondom, een thermische camera en onder andere een automatisch parkeersysteem. Want met deze X7 wil BMW ook voldoen aan de noden van de rijke Europese, Russische en Chinese families

Zoals voor de andere modellen uit het X-gamma zal BMW ook een mooi motorenpalet aanbieden voor zijn X7. Het zal dus niet verwonderlijk zijn om hiertussen de 3.0 triturbo dieselmotor van de X5 en X6 M50d terug te vinden. Ter herinnering, deze motor ontwikkelt een kracht van 381 paarden en heeft een koppel van 740 Nm. Bij de benzinemotoren moet de 4.4-V8 biturbo (555 pk) het paradepaardje van het gamma zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Heeft deze X7 volgens u dezelfde status als zijn belangrijkste Duitse rivalen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon