Nieuwe modellen

Citroën C3 Aircross: de eerste compacte SUV

Als opvolger voor de C3 Picasso zal Citroën niet langer een éénvolumemodel lanceren want men kiest voor een SUV die de concurrentie in dit marktsegment nog meer zal aanscherpen. Deze nieuwe C3 Aircross heeft alles in huis om een succes te worden.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 13 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

Hij krijgt net als andere recente Citroëns de opgesplitste koplampen en voegt er enkele typische SUV-trekjes aan toe zoals de grotere bodemspeling en de inzetstukken voor- en achteraan. Verder zien we riant bemeten velgen en kunststof spatbordverbreders.

Ondanks de lengte van amper 4,15 meter, is het interieur ruim en praktisch ingericht dankzij de tweedelige achterbank die naar voor of achter kan schuiven. De passagiersstoel vooraan kan worden opgeklapt tot een tafeltje. De kofferinhoud varieert van 410 tot 520 liter.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze C3 Aircross is ook helemaal mee op vlak van rijhulpsystemen met onder meer head-up display, parkeerhulp, automatische noodremhulp en zelfs Grip Control. Dat laatste is een afdaalhulp systeem voor avontuurlijke zielen die het asfalt durven te verlaten.

Deze C3 Aircross wordt gedurende het tweede semester van dit jaar verwacht. De constructeur voorziet drie benzineversies (82, 110 en 130 pk) en twee diesels (100 of 120 pk).

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon