Nieuwe modellen

De grenzen van de VW Amarok

Volkswagen heeft op het Festival van de Wörthersee in Oostenrijk, op de oevers van het gelijknamige meer, een buitengewone VW Amarok voorgesteld. Kracht en stijl zijn enkele kernwoorden die vaak terugkomen voor deze pick-up.

| Gepubliceerd op 15 mei 2013 | Leestijd: 2 min

De VW Amarok Power-Pickup

De VW Amarok Power-Pickup, die voorgesteld werd op de oevers van de Wörthersee in Oostenrijk, verbergt haar ambities niet. Tot nu toe was de VW Amarok tevreden met vier cilinders maar nu wordt de wagen uitgerust met een V6 3.0 TDI-motor. Hij ontwikkelt een vermogen van 272 pk. De koppelwaarde is indrukwekkend: er is niet minder dan 600 Nm beschikbaar.

Dit concept is gebaseerd op een VW Amarok met enkele cabine en behoudt haar grote vervoercapaciteit. Dankzij een automatische versnellingsbak met acht versnellingen en een vierwielaandrijving kan de wagen op slechts 7,9 seconden van 0 naar 100 km/uur gaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Het uiterlijk van de wagen

De VW Amarok Power-Pickup is uitgerust met grotere afdekkappen om plaats te maken voor wielen van 22 inch. De ophanging werd wel met 80 mm verlaagd. De voorkant werd grondig veranderd met grotere luchtgaten, bi-xenon lampen en een met chroom versierd radiatorrooster.

Achteraan zien we een diffusor uit koolstofvezel, een dubbele uitlaat en verduisterde lichten die het voertuig verder personaliseren.
Voor de deurpanelen en de sportzetels uit nubuck worden zwarte, rode en witte tinten gecombineerd. Een infotainmentsysteem met touchscreen en een subwoofer maken de uitrusting binnenin verder af.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon