Nieuwe modellen

Jogger, de eerste Dacia hybride

De break van Dacia is uitgerust met een hybride motor, een primeur voor het goedkope merk van de Renault-groep, dat zijn CO2-uitstoot moet beperken.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 22 dec. 2022 | Leestijd: 2 min

Na een jaar op de markt en meer dan 83.000 ontvangen bestellingen is de Dacia Jogger een groot succes. Daar in het verleden klanten vooral een zo goedkoop mogelijke auto wilden, is het duidelijk dat dit niet langer het geval is want het is de topuitvoering die de meeste stemmen wint. Ook op mechanisch gebied zien we een verschuiving naar een hoger segment, zoals blijkt uit de komst van een hybride model, tegelijk een grote primeur voor het merk.

Daccia Jogger Hybrid arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Het grote samenspel

De Jogger Hybrid 140 wordt aangedreven door een 1,6 liter benzinemotor (90pk) die wordt bijgestaan door twee elektromotoren (50 pk). Dit wordt gecombineerd met een zeer originele automatische en geëlektrificeerde versnellingsbak met vier verhoudingen voor de verbrandingsmotor en twee andere voor de elektromotor.  Dit mechanisme, dat onder meer al op de Clio en de Duster is toegepast, belooft een soepele werking en een laag verbruik.

Daccia Jogger Hybrid habitacle

Low cost?

De andere kant van de medaille is dat de prijs van de Duster is gestegen naar €24.790! Het tijdperk van low cost lijkt voorbij! Voor deze prijs krijgt u wel een auto met een enorme binnenruimte, die tot 7 passagiers kan vervoeren en die zeer netjes is afgewerkt. De eerste leveringen zullen plaatsvinden vanaf maart 2023.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon