Nieuwe modellen

Fiat 124 Spider komt terug

Wie graag met de haren in de wind rijdt, zal verheugd zijn met het volgende nieuws ! Vanaf 2016 zullen er immers twee nieuwe redelijk geprijsde roadsters op de markt zijn. Liefhebbers van het genre zullen kunnen kiezen tussen de Mazda MX-5 en de Fiat-afgeleide op basis van dezelfde wagen. Op het salon van Genève kondigde Sergio Marchionne, de grote baas van Fiat Chrysler Automobiles, aan dat die nieuweling Fiat 124 Spider zal heten.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 17/03/2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag weten we dat die 124 Spider in samenwerking met Mazda wordt ontwikkeld en dat hij ook bij de Japanse constructeur zal worden geassembleerd want hij deelt het onderstel met de Mazda MX-5De 124 Spider zal vooral het verschil maken met zijn motorisaties want die zullen uit de Fiat-organenbank komen. Het koetswerk zou een neoretro look krijgen.

Onder de motorkap kunnen we ons verwachten aan de 1,4 liter grote MultiAir turbomotor. Er komen verschillende vermogensversies. In de wandelgangen wordt ook over een Abarth-afgeleide gesproken. Die zou over een opvallende koetswerkkit beschikken en de motor zou meer dan 200 pk leveren. Ook de remmen worden groter en men voorziet sportievere schokdempers. Deze snelle versie zou ten vroegste in 2017 op de markt komen.

Advertentie – lees hieronder verder

Fiat toont nieuwe 124 Spider op basis van Mazda MX-5 (19-11-15)

In Genève gaf Sergio Marchionne verder te kennen dat de productieversie van de 124 Spider op het salon van Frankfurt in september zal worden onthuld. De marktintroductie is voorzien voor het eerste semester van 2016.

Bent u benieuwd om deze Fiat 124 Spider te ontdekken ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie