Nieuwe modellen

Geen vijfde generatie Renault Espace !

Na dertig jaar trouwe dienst mag de Renault Espace met pensioen gaan. Renault maakte net bekend dat er een opvolger komt voor de Espace maar dat het niet om een vijfde generatie van de Espace gaat. De Espace was bij zijn lancering erg innovatief omdat hij een totaal nieuw segment creëerde. De opvolger wordt eerder een crossover en zou volgens de geruchten luisteren naar de naam “X-Space” of “Atlantis”.

Geschreven door | 15/09/2014

Over deze opvolger zijn al enkele details bekend. Zo weten we nu al dat hij qua design zal aanleunen bij het conceptmodel “Initiale Paris” die al in 2013 op het salon van Frankfurt werd getoond. Renault gaf ook al een glimp vrij van het profiel van de nieuweling en dat beeld laat vermoeden dat de zijdeuren in tegenovergestelde zin openen. De daklijn ligt wat hoger en er zit een chroomrand rond het glasoppervlak. In de flank zie je ook een pijlvorm naar achteren en de achterlichten lopen een stuk door in de zijpanelen.

Het interieur is duidelijk minder futuristisch dan wat we bij het studiemodel te zien kregen. Renault kennende zal het interieur echter zeer modulair zijn en inspelen op de noden van zijn gebruiker. Volgens de beelden die Automedia reeds publiceerde, zou er ook een groot aanraakscherm worden voorzien in de centrale console. Via dat scherm kan je tal van zaken aansturen zodat Renault minder knoppen en bedieningsorganen moet voorzien op het dashboard.

Meer informatie en vooral specificaties over de motoren die men zal gebruiken, worden pas meegedeeld op het salon van Parijs op 2 oktober!

Wat verwacht u van deze opvolger van de Espace ?

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook