Nieuwe modellen

In 2015 krijgt de Golf 420 pk!

Het nieuws is officieel : de Golf R400 concept car, die in april jongstleden in Peking werd voorgesteld om de 40ste verjaardag van de compacte Volkswagen te vieren, evolueert van droom naar werkelijkheid. Volgens het Britse blad Car Magazine heeft de directie van Volkswagen nu zijn fiat gegeven voor de productie en een commercialisatie op kleine schaal.

| Gepubliceerd op 17 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze Golf gaat ongetwijfeld de concurrentie met verstomming slaan, want onder de motorkap zit een blok dat veel krachtiger is dan wat de Golf GTI (220 pk) of de Golf R (300 pk) tot hiertoe te bieden hadden. Volkswagen wil namelijk het vermogen van deze 2.0 viercilinder turbobenzine opvoeren tot … 420 pk! Aub. De koppelwaarde bedraagt daarbij 450 Nm. Vergeleken met de bitsige Golf R is er nog steeds een verschil van 120 pk en 70 Nm.

Om deze berg vermogen op de vier wielen te krijgen is het erg waarschijnlijk dat de constructeur gebruik zal maken van een nieuwste versie van de DSG-transmissie met dubbele koppeling. Die werd onlangs voorgesteld aan de gespecialiseerde pers tijdens een dag gewijd aan de technologie van de toekomst. En toegegeven, deze versnellingsbak met 10 verhoudingen is een juweeltje.

Advertentie – lees hieronder verder

Tenslotte zal volgens Car Magazine de voorstelling plaatsvinden op het volgende Salon in Frankfurt, in september 2015, waarna de lancering snel zal volgen. Nog even geduld…

Wat vindt u van deze vermogensescalatie die de constructeurs voeren?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon