Infiniti Q50 Eau Rouge: Meer dan sportief!

In maart, gedurende het salon van Genève, toonde Infinti – het luxemerk van Nissan – een conceptwagen die zelfs de krachtigste Duitse berlines de loef wil afsteken. Deze sportieveling luistert naar de naam Q50 Eau Rouge en de heren van het Britse autoblad EVO mochten er al heel even mee rijden. Wellicht een teken dat de constructeur ook aan een productieversie werkt. Amper enkele weken voor de Mondial in Parijs lijkt dit niet denkbeeldig.

Infiniti Q50 Eau Rouge: Meer dan sportief!

We weten dat de wagen over een lichtgewicht koetswerk uit carbon beschikt. Ook de aerodynamische elementen zijn van hetzelfde materiaal. Deze Q50 rolt overigens op 21 duim grote velgen en precies die fysieke kenmerken doen een heus potentieel vermoeden. Het beste moet echter nog komen …

Voor de motorisatie van de Q50 Eau Rouge mochten de heren van Infinti shoppen in de organenbank van Nissan. De keuze viel op de V6 biturbomotor van 3.799 cc die ook in de GT-R wordt gebruikt. Onder de motorkap van de Q50 ontwikkelt deze V6 een stevige 568 pk en de koppelcurve tikt de 600 Nm-markering aan. De motor wordt aan een gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak gelinkt, voorzien van schakellepels aan het stuur. Om een en ander in goede banen te leiden, voorziet Infinti een permanente vierwielwielaandrijving die het vermogen gelijk verdeelt over voor- en achteras. Met die hardware haalt de Infinti makkelijk een topsnelheid van 290 km/u.

Vindt u dit een te duchten concurrent voor de Duitse toppers ?