Nieuwe modellen

Infinity Q30 : op basis van de Mercedes A-Klasse

Infinity wil met de Q30 een compact model lanceren en de wagen krijgt een design dat niemand onverschillig laat. De voorstelling van dit model wordt een van de highlights van het salon van Frankfurt.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 30 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Het segment van de compacte crossovers krijgt er straks een concurrent bij met een erg sportieve look. De eerste beelden van de Q30 werden net wereldkundig gemaakt en de wagen ziet er zonder meer beloftevol uit.

Hij moet een concurrent worden voor de BMW 1-Reeks, de Audi A3 en de Mercedes A-Klasse. Het lijnenspel oogt bijzonder dynamisch en het geheel staat vrij dicht bij de QX30 conceptversie die we twee jaar geleden op het salon van Frankfurt te zien kregen. De Q30 zal in september officieel worden gelanceerd.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Q30 is ook de vrucht van de samenwerking tussen de groep Daimler en Renault-Nissan waar Infinity toe behoort. De Q30 is immers gebaseerd op het onderstel van de A-Klasse en de GLA.

Nissan heeft nog niets onthuld over de motorisaties maar als we het embleempje “2.2” op een van de beelden mogen geloven, gaan we er van uit dat het om de 2.2 viercilinder dieselmotor van Mercedes gaat. Die levert 168 pk en 300 Nm aan trekkracht. Dat is een meer dan behoorlijk potentieel voor deze Q30.

Infiniti onthult de QX30 gebaseerd op de Mercedes GLA (20-11-15)

Er zal eveneens een crossover variante volgen en ook die deelt hetzelfde platform. Die versie zal QX30 heten en komt al vanaf 2016 op de markt.

Vindt u het design van deze Q30 geslaagd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon