Nieuwe modellen

Is de heropstanding van Alfa een feit?

In 2018 moet Alfa Romeo acht nieuwe modellen in zijn gamma tellen. Ter herinnering, vandaag zijn dat er maar twee (MiTo en Giulietta), die het gros van de productie voor hun rekening nemen. De sportcoupé 4C mag immers als een exotisch model gezien worden, waarvan jaarlijks slechts 3.500 stuks van de band lopen.

| Gepubliceerd op 03/12/2014 | Leestijd: 2 min

We weten al dat normaal gezien in juni 2015 de opvolger van de 159 zijn opwachting zal maken. Deze voorstelling moet gevolgd worden door die van de 4C Spider en misschien ook nog een verder opgepepte 4C. Vervolgens zal Alfa Romeo tussen 2016 en 2018 nog eens zeven andere modellen onthullen.

Daarbij zit naar alle verwachting ook een breakvariante van de opvolger van de 159 en een grotere berline die zich kan meten met de Audi A6, BMW 5 Reeks en andere Mercedessen E Klasse, maar ook twee modellen die de Giulietta komen bijstaan onder de vorm van een sportieve berline en een compacte break. Voor eind 2018 zullen nog een compacte SUV en een grote SUV het gamma compleet maken.

Advertentie – lees hieronder verder

Vandaag kan echter nog niemand zeggen of de MiTo vernieuwd zal worden en wordt er ook met geen woord gerept over een mogelijke comeback van een roadster in het gamma. Met deze talrijke nieuwigheden in het vooruitzicht mogen we wel zeker concluderen dat de groep FCA (Fiat Chrysler Automobiles) niet echt plan is het merk met de klavertjes ter ziele te laten gaan. Met een investering van ongeveer 5 miljard euro hoopt Alfa Romeo tegen eind 2018 400.000 voertuigen te produceren.

Wat vindt u van de complete vernieuwing van het Alfa Romeo-gamma?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie