Tesla zal in de komende weken de eerste Belgische reserveringen van de Model 3 noteren. Deze compacte elektrische sedan zal in twee versies beschikbaar zijn, met als topmodel de Model 3 Performance.

Ambitieus

De Model 3 “Long Range” heeft een rijbereik van 544 km en pakt uit met een puike uitrusting. Denk aan standaard leren zetels, elektrische en verwarmde stoelen, een radio met 14 luidsprekers, verwarmde en inklapbare buitenspiegels enzovoort. Dat model kost € 58.800 of meteen € 64.100 indien je de Autopilot-functie erbij wil. Daarmee kan de Tesla bijna autonoom rijden in een heel aantal situaties.

Snel

Blijft over: de Performance-versie die na slechts 3,5 seconden 100 km/u rijdt en een actieradius van 530 km belooft, én een top van 250 km/u. De Model 3 Performance wordt standaard geleverd met 20-inch wielen, specifieke remklauwen en een “circuit”-modus, allemaal goed voor een totaal van € 69.700.

Supercharger

Zoals voor elk ander model van het merk, zullen eigenaars van een Model 3 toegang hebben tot het Supercharger-netwerk dat 430 punten in heel Europa telt. Tot slot: de Model 3 is compatibel met elk snellaadnetwerk.