Nieuwe modellen

Karl heeft een Amerikaans neefje

Voor wie het nog niet moest weten, herinneren we er even aan dat Chevrolet-producten sinds enkele maanden niet langer op de Europese markt worden verkocht. Enige uitzonderingen op deze regel zijn de Corvette en de Camaro. Ook de Koreaanse modellen zoals de Spark, Aveo en zelfs de Captiva zijn niet langer beschikbaar op het Oude Continent.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 9 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

In de rest van de wereld is de situatie voor Chevrolet totaal anders. De constructeur heeft op het salon van New York net de nieuwste generatie Chevrolet Spark onthuld. Het is geen grote verrassing dat dit het evenbeeld is van de Opel Karl die zopas in Genève onder de spots heeft gestaan.

Om zich van de Opel te onderscheiden, krijgt de kleine Chevrolet een stel aangepaste koplampen en specifieke achterlichten. Het onderstel en het koetswerk zijn identiek. Ook binnenin wordt de vormtaal van de Opel Karl in grote lijnen overgenomen. Chevrolet voegt er wel aan toe dat de Spark over een achteruitrijcamera en over een dashboard met een LCD-display zal beschikken.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze kleine stadswagen die vooral in Amerika en Azië zal worden gecommercialiseerd vinden we niet de gloednieuwe 1 liter driecilindermotor die Opel heeft ontwikkeld. In de plaats daarvan gebruikt men de 1.4 liter grote viercilinder van 98 pk. Die wordt geleverd met een manuele vijfversnellingsbak om met een CVT-automaat.

Wat vindt u van dit Amerikaanse neefje van de Opel Karl ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon