Nieuwe modellen

Leuke versie van de Adam

In oktober heeft Opel op het salon van Parijs de gespierde versie van de Adam getoond, de “S”. Deze kleine gifkikker moet een alternatief worden voor de Abarth 500. Omdat er ook een meer avontuurlijke Rocks-afgeleide van de Adam bestaat, lag het voor de hand dat Opel ook met een krachtiger alternatief komt, de Adam Rock S.

Geschreven door Stéphane Lémeret | 13/04/2015

Je moet geen kenner zijn om te weten welke motor het merk uit Rüsselsheim gebruikt voor de deze Adam Rocks. Onder de motorkap zit immers precies dezelfde 1.4 liter grote turbomotor. Die levert een stevige 150 pk en is goed voor 220 Nm aan trekkracht.

Met dat vermogen spurt de Adam Rocks S in amper 7,9 seconden naar 100 km/u. Hij haalt bovendien een topsnelheid van 210 km/u. Opel stelt dat het gemiddeld verbruik slechts 5,9 liter bedraagt, wat neerkomt op een CO2-emissie van 139 g/km.

Advertentie

Technisch gezien is vooral het onderstel 15 mm lager vergeleken met de gewone Adam Rocks. Voor de rest is deze “S”-versie nagenoeg identiek. We zien dus ook de bredere wielkasten, de chroom uitlaat, de luchtinlaat en uiteraard het elektrische dak dat in 5 seconden open schuift. Deze versie krijgt ook een zeer fraaie basisuitrusting en we gaan er van uit dat de prijs net iets boven de 20.000 euro zal liggen. De Adam Rocks 1.0 Turbo heb je immers al vanaf 19.025 euro.

Heeft u interesse voor deze sportieve versie van de Adam Rocks ?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook