Nieuwe modellen

Mercedes CLS: facelift en nieuwe dieselmotor

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/04/2021

De huidige Mercedes CLS is inmiddels 3 jaar oud en volgens de fabrikant aan een kleine opfrisbeurt toe. Je moet al een kei zijn om de cosmetische wijzigingen te spotten, maar weet dat de belangrijkste nieuwe functies onder de motorkap zitten.

De gefacelifte Mercedes CLS krijgt andere bumpers en een nieuwe grille, maar opvallend zijn die aanpassingen niet. Ook het interieur blijft zo goed als bij het oude, op het nieuwe stuurwiel na – dat we al kennen uit de laatste E-klasse. Klanten krijgen voortaan wel meer keuze wat de verschillende afwerkingen betreft, met dank aan het zogenaamde Designo-programma.

En onder de kap?

Op benzinevlak verandert er niets (nog steeds 299 tot 435 pk), bij de diesels verwelkomen we de 300D, een 2-liter mildhybride van 265 + 20 pk. De instapdiesel is nog steeds 194 pk sterk, terwijl de topper 330 pk naar de wielen stuurt. Van plug-in hybrides is nog geen sprake in de CLS.

AMG?

De CLS 53 AMG zal in een gelimiteerde oplage van 300 stuks worden verkocht. Hij wordt nog altijd aangedreven door een geblazen 3-liter zescilinder van 435 pk, die je in tal van andere AMG 53-modellen vindt.

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's