Nieuwe modellen

Mercedes EQS SUV: dichter bij de sterren

Mercedes breidt zijn elektrische EQ-gamma verder uit met een SUV-versie van de EQS, het vlaggenschip van de reeks.

Geschreven door Maxime Hérion | 19/04/2022

Met zijn grote grille en lichtstrips zowel voor- als achteraan wijkt de nieuwe Mercedes EQS SUV niet te ver af van de esthetiek van de sedan. Dit voertuig luidt een nieuw subgamma van SUV‘s in, afgeleid van ‘normale’ modellen, waarvan de naam niet eenvoudiger kon zijn.

Mercedes EQS SUV

Advertentie

Deze nieuwkomer volgt hetzelfde recept als de berline, namelijk royale afmetingen (5,13 lang) en twee motoren op het programma. Het aanbod bestaat uit de 450+ (360 pk en 568 Nm), de 450 4Matic (idem als 450+) en de 580 4Matic (544 pk, 858 Nm).

Mercedes EQS SUV

De laatste twee zijn vierwielaangedreven en hebben een beloofde autonomie van 600 km. De batterij heeft een capaciteit van 107,8 kWh en kan een gelijkstroombelasting van 200 kW aan, waardoor hij in amper 31 minuten kan worden opgeladen.

Hypertechnologisch

Mercedes EQS SUV

De EQS SUV heeft grotendeels hetzelfde interieur heeft als de EQS zonder meer, inclusief het indrukwekkende MBUX Hyperscreen, een drievoudig scherm (dat samen één geheel vormt en over de volledige breedte van het dashboard loopt).

Mercedes EQS SUV interieur

Het grootste nieuws is misschien wel de komst van een extra zitbank in de bagageruimte, waardoor deze auto plaats aan zeven personen biedt. Dankzij zijn wielbasis van 3,21 m kan deze Duitser teren op een grote binnenruimte, ook al zijn de achterzetels ontworpen voor mensen die max. 1,75 m lang zijn. De achterste zitjes verdwijnen elektrisch in de bagageruimte wanneer ze niet nodig zijn.

Mercedes EQS SUV interieur

Elektronisch arsenaal

De lijst van de standaard en optionele uitrustingen is zo lang dat het onmogelijk is om volledig te zijn. Wel het vermelden waard zijn de luchtvering, de achterwielbesturing voor meer manoeuvreercomfort, de navigatie met virtuele realiteit of het Energizing Air Control Plus-systeem dat de lucht in de cabine zuivert.

Wanneer te koop?

De EQS SUV gaat eind dit jaar in de verkoop.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook