Nieuwe modellen

Mercedes stelt gamma elektrische bestelwagens voor

Bij Mercedes lijken de eVito en de eSprinter de toekomst van de bestelwagens uit te maken. Daarnaast stelde de bestelwagenafdeling van de constructeur met de ster een concept van een Sprinter op waterstof voor. Maar welk rijbereik kondigt men aan voor deze voertuigen?

Alain de Jong | Gepubliceerd op 5 jul. 2018 | Leestijd: 2 min

Mercedes stelt zijn gamma 100% elektrische bestelwagens voor. Daarbij de eVito met een rijbereik van 150 km, een elektromotor met een vermogen van 84 kW (115 pk) en 300 Nm koppel, en een oplaadtijd van 6 uur. Naar keuze loopt de topsnelheid op tot 80 of 120km/u, in functie van de behoeften. Hij komt er in twee versies (kort of lang) met een nuttig laadvermogen tot 1.073 kg.

De grote broer eSprinter pakt uit met dezelfde cijfers voor het vermogen en de topsnelheid, maar wordt verkrijgbaar met twee batterijkeuzes. Met die van 55 kWh kan er 150 km afgelegd worden met een nuttig laadvermogen van 900 kg, terwijl die van 41 kWh met een lading van 1.040kg slechts 115 km ver raakt.

Advertentie – lees hieronder verder

Tenslotte kondigt men voor de Sprinter F-CELL Concept op waterstof een rijbereik tot 530 km aan met een vermogen van 147 kW, wat overeenstemt met 200 pk.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon