Nieuwe modellen

Mercedes T-Klasse: Citan deluxe

De Mercedes T-Klasse, het Duitse neefje van de Renault Kangoo, is een praktische monovolume met plaats voor zeven die het comfort van zijn inzittenden niet uit het oog verliest. Maar wat weten we exact over dit nieuwe model? Een overzicht.

Geschreven door Maxime Hérion | 27/04/2022

Om de – mag gezegd – commerciële mislukking van de eerste Citan te doen vergeten, besloot Mercedes om zijn opvolger een dubbele entiteit te geven: de bestelbus behoudt zijn oude naam, de versie voor personenvervoer gaat voortaan als T-Klasse door het leven.

Mercedes T Class

In vergelijking met de Citan van de vorige lichting corrigeert deze nieuweling de situatie door een typische Mercedes-afwerking en bijpassende functionaliteiten te voorzien. Er komt zelfs een eigen persoonlijkheid aan te pas.

Hem nog steeds een MPV noemen die rechtstreeks is afgeleid van een bedrijfsvoertuig, is dus eigenlijk niet meer aan de orde. De nieuwe T-Klasse legt de nadruk op (meer) comfort, wat bijna vanzelfsprekend ook betekent dat hij er duurder op wordt. De prijzen voor de T-Klasse starten bij 27.365 euro (voor de T160 uitgerust met een 102 pk sterke benzinemotor).

Speciale aandacht

Mercedes Classe T, le Citan de luxe

In het interieur van deze Mercedes treffen we het MBUX-multimediasysteem gekoppeld aan een 7-inch scherm en de stoelen zijn bekleed met Artico, een synthetisch materiaal dat eruitziet als leer.

T-Klasse interieur

Afhankelijk van het uitrustingsniveau wordt de T-Klasse gespekt met een Keyless-go-startsysteem of 17-inchwielen. Achterin zien we drie aparte zitplaatsen en een enorme koffer met tot maar liefst 2.390 liter laadvolume. Mercedes kondigt ook de komst aan van een zevenzits versie met een langere wielbasis Dat model zal op een later tijdstip in de verkoop gaan.

Het motorengamma

Classe T T Klasse

De T-Klasse laat zijn klant kiezen tussen verschillende diesel- en benzineopties. Wat de diesels betreft, is er de keuze tussen de T160d (met een 1,5-liter turbomotor van 95 pk) en de T180d (116 pk). Op benzinevlak eveneens twee mogelijkheden: de T160 (102 pk) of de T180 (131 pk). Beide zijn 1,3-liters, uiteraard ook met drukvoeding.

Met uitzondering van de T160, maakt Mercedes zijn DCT-automaat met dubbele koppeling beschikbaar. Een elektrische T-Klasse zit eveneens in de pijplijn en daarvan is de naam al bekend: EQT, in navolging van de EVQ, de EQS enzovoort.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook