Nieuwe modellen

Mini Clubman wordt in Frankfurt 2015 onthuld !

Volgens het magazine Car Advice wordt de volgende generatie Mini Clubman officieel voorgesteld op het salon van Frankfurt in 2015. Deze toekomstige versie zal niets meer te maken hebben met het actuele model. Het zal eerder een elegante break moeten worden. Tegen de verwachtingen in zal deze Clubman fel aanleunen bij de conceptwagen die we in maart op het salon van Genève hebben gezien.

| Gepubliceerd op 25 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Van deze toekomstige clubman weten we nu al dat hij ongeveer 4,22 m lang zal zijn. Dat is 25 cm groter dan de huidige versie. De snuit zal de look krijgen van de derde generatie Mini, voorzien van erg grote koplampen en een hexagonaal radiatorrooster. Omwille van de langere wielbasis moeten de passagiers achteraan niet langer langs de rechterkant uitstappen. We zullen dus geen deuren die in tegengestelde richting openen meer zien. De zijdeuren krijgen normale proporties en krijgen omwille van de randen rond de ruiten een voor Mini vernieuwende look.

Hoewel het onmiskenbaar een Mini blijft, ziet hij er toch anders uit dan wat we tot nu toe gewend waren bij Mini. Achteraan behoudt men het utilitaire aspect, wat voor een stuk de charme van de auto bepaalt. Je kan de koffer openen via twee deurtjes en de laadruimte is duidelijk groter geworden dan bij de huidige Clubman. Op dit ogenblik weten we nog niet welke motoren in deze volgende generatie zullen zitten. De kans is groot dat men de motoren uit de huidige derde generatie Mini gewoon zal overnemen. Nog volgens Car Advice, zal de Clubman ook kort na het salon van Frankfurt op de markt komen.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dat deze Mini Clubman nog een echte Mini is ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon