Nieuwe modellen

Mini : Met twee extra deuren!

De derde generatie van Mini bij BMW biedt een extra variant aan: een vijfdeurs. Sir Alec Issigonis, ontwerper van de originele Mini, draait zich waarschijnlijk om in zijn graf! Maar goed…

| Gepubliceerd op 11 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Met dit model verbergt BMW niet dat hij de Audi A1 Sportback achterna wil. Concreet zal deze Mini meteen in het verkeer herkend worden; zijn snuit is nog altijd even sympathiek. Deze versie is 16 cm langer dan de Mini driedeurs en heeft dus een totale lengte van 3,98 m. Mooi, nietwaar?

De wielbasis is 7 cm langer, daar zullen de passagiers achteraan zeker van profiteren. Zoveel te beter! Op praktisch vlak onthouden we dat deze Mini 67 liter meer heeft dan de driedeurs, voor een totaal volume van 278 liter. Dit volume kan nog verhoogd worden tot 941 liter als de achterbank (60/40) neergeklapt wordt.

Advertentie – lees hieronder verder

De fabrikant zal in eerste instantie vier motoren voorstellen. Qua dieselmotor heeft men de keuze tussen een motor van 116 pk (Cooper D) en een 2 liter van 170 pk (Cooper SD). Bij de benzinemotoren wordt de Cooper aangedreven door een motor van 136 pk en de Cooper S door een van 192 pk. Er is ook nog sprake van een John Cooper Works-versie, die nog krachtiger is. De Mini vijfdeurs zal vanaf volgende herfst verkrijgbaar zijn bij de concessiehouders.

Wat denkt u van deze zoveelste moderne interpretatie van de Mini?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon