Nieuwe modellen

Nieuwe Ford Mustang: leve de verbrandingsmotoren!

Puristen kunnen gerust zijn: de nieuwe Ford Mustang blijft zeer conservatief en behoudt dezelfde verbrandingsmotoren als zijn voorganger. Ook het uiterlijk evolueert slechts lichtjes.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 15/09/2022 | Leestijd: 1 min

Tijdens een evenement op het Autosalon van Detroit onthulde Ford de 7e generatie van zijn Mustang. Die staat op hetzelfde platform als de vorige versie en ondergaat slechts een lichte esthetische evolutie. Alle typische stilistische kenmerken van dit model blijven dus aanwezig, wat de echte Mustang-fans zeker zullen appreciëren.

Digitale cockpit

Ford Mustang 3

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur evolueert met de aanwezigheid van twee schermen van respectievelijk 12.3” en 13.2” die naast elkaar geplaatst zijn. Ford biedt het Sync 4 infotainmentsysteem aan, dat vele personaliseringsmogelijkheden verzekert. Gelukkig heeft de Mustang veel fysieke bedieningselementen behouden en is er ook een nieuwe ‘Drift’ modus voorzien.

‘Old school’ mechaniek

Geen grote revolutie onder de motorkap, want de nieuwe Mustang behoudt zijn atmosferische V8 “Coyote” met een cilinderinhoud van 5 liter, die verkrijgbaar is met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of met een 10-trapsautomaat. Het vermogen is niet bekendgemaakt, maar hij zou ongeveer 500 pk moeten ontwikkelen. De 2,3-liter Ecoboost is ook weer van de partij. Deze viercilinder kreeg een nieuwe turbo, een nieuwe slag en een nieuwe boring en zou rond de 300 pk moeten produceren. 

Ford Mustang 4

Ford benadrukt dat deze twee motoren verder zijn ontwikkeld voor meer vermogen en koppel, terwijl ze toch voldoen aan de nieuwste emissienormen. Voor het eerst krijgen deze twee versies een uiterlijk onderscheid met een meer sobere stijl voor de klein krachtbron.

Performance Pack

Ford Mustang 2

Zoals gebruikelijk zijn er vele personaliseringsmogelijkheden voorzien, waaronder een Performance Pack met 275 mm brede achterbanden, Magneride adaptieve schokdempers, 19” wielen (in plaats van de originele 18”), evenals Brembo-remklauwen met zes zuigers vooraan en vier zuigers achteraan. Momenteel heeft Ford nog niets gecommuniceerd over een mogelijke lancering in Europa van zijn nieuwe Mustang.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie