Nieuwe modellen

Nieuwe Peugeot 308: twee plug-in hybrides… en PSE in de pijplijn?

Geschreven door Maxime Hérion | 19/03/2021

De nieuwe Peugeot 308 is langer maar lager dan de vorige generatie, en hij is natuurlijk ook “geconnecteerder”. Vanaf zijn lancering kan je uit niet minder dan 5 motorisaties kiezen, waaronder twee plug-in hybrides.

De nieuwe Peugeot 308, die het kersverse logo van het merk inwijdt, is met zijn met 20 mm verlaagd dak en een meer aflopende voorruit gestroomlijnder dan voorheen. Hij is ook groter geworden: 110 mm langer om precies te zijn, met een wielbasis die 55 mm groeide. Voor de passagiers en de kofferruimte is dit goed nieuws. Er wordt 412 liter laadvolume ter beschikbaar gesteld, of 361 liter als je een hybride koopt.

i-Cockpit

Opnieuw tekent de befaamde i-Cockpit met een klein stuurwiel – dat heel laag is geplaatst – present. Het digitale instrumentenpaneel wordt gevormd door een 10-inch scherm, net als het infotainmentsysteem dat gebruik maakt van de spraakassistent “Ok Peugeot”. Zoals verwacht, beschikt de 308 over moderne rijhulpmiddelen, alsook over de nieuwste technologie inzake connectiviteit.

Twee plug-in hybrides

Klanten kunnen kiezen uit vijf motorisaties, waaronder twee plug-in hybrides die een 1.2-liter turbobenzinemotor met een 81 kW-elektrocentrale combineren. Gecombineerd wordt er 180 of 225 pk ontwikkeld. Wat de benzines betreft, is de 1.2 beschikbaar met 110 en 130 pk, terwijl de enige diesel – een 1.5 – 130 pk belooft. Later zou een straffere PSE-versie met vierwielaandrijving kunnen verschijnen, in navolging van de , al spreken sommige bronnen dit tegen.

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's